Beginnerscursus – indoor toprope

Cursussen, Klimvaardigheid | 1 reactie

Sportklimmen is een zeer complete en multifunctionele sport, waarbij je elke spier in je lichaam gebruikt. Er is op veel manieren te trainen, zowel duur, kracht als puur mentaal en uiteraard de combinatie van alles. Wij bieden een compleet aanbod van cursussen en trainingen, waarin je jezelf continu kan ontwikkelen. Onze beginnerscursus geeft je een voorproefje en daarbij leer je hoe je, eventueel samen met jouw partner, zelfstand veilig kan klimmen. Met het NKBV certificaat kan je ook in elke klimhal in Nederland aantonen dat je deze basisvaardigheden bezit.

Planning

Hadden we al gezegd dat we flexibel zijn? Onze cursussen worden flexibel ingepland. Daarbij is het wel belangrijk dat alle lessen op volgorde worden gevolgd. Heb je nog vragen neem dan even contact met ons op via:

Castricum

[appointment_form id=”6645″]
[appointment_form id=”6646″]
[appointment_form id=”6647″]
[appointment_form id=”6644″]

Overzicht cursus

In onze beginnerscursus krijg je alle informatie om veilig de klimsport te beheersen. In de eerste les leer je in een groepje van 3 personen veilig klimmen en de basis zekertechnieken. Daarbij leer je bij ons de eerste basis over het materiaal dat jullie gebruiken. Wij gebruiken geen standaard verhuur materialen, maar verschillende materialen die ook via onze webshop aan te schaffen zijn. Oftewel tijdens de cursus kunnen jullie de eerste goodies uitproberen. In les 2 gaan we verder in op de zekertechnieken en verschillende materialen om mee te zekeren. Daarnaast leer je hoe je op een veilige en juiste manier een klimmer moet opvangen die in het touw valt. Vanaf dat moment mogen jullie, mits alles goed ging, in groepjes van 2 verder klimmen. In les 3 gaan we in op klimtechniek en gaan jullie echt aan de slag. Jullie leren meer over de klimhal, hoe lopen en werken de routes. Waar moet je op letten en hoe kan je elkaar verder helpen. Deze les is vooral bedoeld om te blijven herhalen en de handelingen goed in te slijten. Alle commando’s worden blijvend herhaald en jullie krijgen jullie eerste klimtips. Les 4 is gericht op het examen. Hierin moeten jullie alles laten zien en dat jullie het ook goed, zonder fouten, kunnen uitvoeren. Uiteraard krijgen jullie nog meer tips om beter en makkelijker de routes te klimmen. Na afloop is het natuurlijk de bedoeling dat jullie de les afsluiten met een certificaat en we zullen de vervolg stappen uitleggen. Nadat je de cursus met goed gevolg hebt afgesloten ontvang je NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor-Toprope, waarmee je in alle klimhallen in Nederland mag klimmen.
WhatsApp WhatsApp us! +31 6 413 534 08