Indoor voorklimmen – IV

Cursussen, Klimvaardigheid | 1 reactie

Sportklimmen is een zeer complete en multifunctionele sport, waarbij je elke spier in je lichaam gebruikt. Er is op veel manieren te trainen, zowel duur, kracht als puur mentaal en uiteraard de combinatie van alles. Wij bieden een compleet aanbod van cursussen en trainingen, waarin je jezelf continu kan ontwikkelen.

Na onze beginnerscursus is de voorklimcursus de vervolg cursus om je klimvaardigheid te verhogen.

Tijdens de voorklimcursus maak je de eerste stappen richting het klimmen op de rotsen. Bij het klimmen op de rotsen moet je er rekening mee houden dat er nog geen touwen door het topanker hangt en jij deze dus zelf moet ophangen.

De cursus indoor voorklimmen gaat je hierop voorbereiden en is de eerste stap richting het outdoor voorklimmmen.

Planning

Hadden we al gezegd dat we flexibel zijn? Onze cursussen worden flexibel ingepland. Daarbij is het wel belangrijk dat alle lessen op volgorde worden gevolgd.

Heb je nog vragen neem dan even contact met ons op via:

Castricum

[appointment_form id=”6808″]
[appointment_form id=”6809″]
[appointment_form id=”6811″]

Overzicht cursus

In onze voorklimcursus krijg je alle informatie om veilig voor te klimmen. Anders dan de beginnerscursus is deze cursus opgedeeld in 3 lessen van 3 uur.

In les 1 leer je de verschillen tussen het indoor toprope en het voorklimmen. Je krijgt informatie over de verschillende materialen die je zult gaan gebruiken tijdens deze cursus. Verder zullen we de eerste meters naar boven gaan maken waarbij je leert hoe je onderweg het touw moet vastmaken (het klippen van het touw in de setjes) en de eerste bewegingen van het zekeren zullen worden uitgelegd.

In les 2 gaan we verder in op de zekertechniek en hoe je ervoor gaat zorgen dat jouw klimmer ten alle tijden zich veilig op de muur kan begeven. Daarnaast zullen we de eerste valoefeningen gaan doen.

In les 3 gaan we de zekertechniek verfijnen en zetten we de puntjes op de “i”. Verder zal het laatste deel van de les het examen centraal staan. Nadat je de cursus met goed gevolg hebt afgerond zal je NKBV Klimvaardigheidsbewijs indoor voorklimmen worden aangevraagd.

Het NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor-Voorklimmen is geldig in alle klimhallen in Nederland, Hiermee mag je in alle klimhallen in Nederland voorklimmen.

WhatsApp WhatsApp us! +31 6 413 534 08