Cursussen

Ons cursus- en lesaanbod kan qua niveau en planning persoonlijk worden afgestemd op jouw wensen. Onze lessen zijn gericht op het vergaren van kennis, de klimvaardigheid te verhogen, productkennis op te doen of jouw techniek te perfectioneren.

We doen dit in de vorm van lessen (met een specifiek thema) of in de vorm van een cursus.

Climbing experience

Heb je nog nooit geklommen en wil je met de klimsport kennismaken?

Wij introduceren je graag in het sportklimmen en laten je met veel plezier de mogelijkheden zien.

Klimvaardigheid

Voordat je zelfstandig aan de slag mag in een klimhal, is het verplicht om tenminste de beginnerscursus (indoor-toprope) met goed gevolg af te ronden. Hiermee leer je de eerste basisvaardigheden om op veilige wijze te mogen klimmen in een reguliere toprope situatie. Hierbij loopt het touw vanaf de klimmer via een top anker naar de zekeraar (de klimmer die het touw vasthoudt). De zekeraar zorgt ervoor dat de klimmer niet naar beneden kan vallen en ten allen tijde veilig aan het klimmen is.

Na afronding van de beginnerscursus kan je de voorklimcursus volgen. Hierbij loopt het touw niet meer via een topanker naar de zekeraar, maar maak je onderweg elke keer je touw vast aan tussenzekeringen (setjes). Hierin leer je de basistechnieken voor het klimmen op wedstrijden of de basis om de outdoor voorklimcursus te kunnen volgen. Hiermee kan jij veilig met een klimpartner buiten op de rotsen gaan klimmen.

Beginnerscursus - Indoor toprope

Leer de basisbeginselen en zet veilig de eerste stappen op de klimmuur.

vanaf € 50,- (incl. entree)

Indoor voorklimmen

Indoor voorklimmen

Zoek je meer spanning, wil je wedstrijden gaan klimmen of de basis leren voor outdoor voorklimmen, dan volg je deze cursus.

vanaf € 80,- (incl. entree)

Outdoor voorklimmen Single Pitch

Outdoor voorklimmen

Sta jij te trappelen om veilig buiten te kunnen voorklimmen, dan is dit de cursus voor jou.

€ 105,- (incl. entree)

Stel jouw startdatum voor

Techniek cursussen

Heb jij de beginnerscursus met goed gevolg afgerond en ben je ondertussen verslaafd aan het klimmen, dan weten wij als geen ander hoe frustrerend het kan zijn om die ene pas niet te halen of net niet het volgende niveau te kunnen klimmen. Tijdens onze techniek cursussen geven wij je de handvatten om jouw klimtechniek te verbeteren. Zo heb je de basis om verder te komen in die lastige route en te groeien in klimniveau.

Wij hebben een vast cursus programma op klimniveau ingedeeld. Uiteraard is het ook mogelijk om met een vaste groep een trainingsgroep te vormen. Zo kunnen we naast het geven van handvatten de techniek ook nog perfectioneren.

Basistechniek (3 tot 5b)

 

Leer hoe je het beste de grepen kan belasten en je lichaam kan positioneren op de muur. Leer je benen gebruiken in plaats van je armen.

€ 45,- (excl. entree)

 

Beginners-techniek (5b-6a)

 

Je snapt de grepen en je weet hoe jij jouw lichaam op de muur moet verplaatsen. Tijd om dit nog gemakkelijker en lichter te maken.

€ 45,- (excl. entree)

 

Gevorderden- techniek (6a-6b)

 

Je begrijpt hoe je het klimmen gemakkelijker kan maken, maar hoe vind je rust op de muur. Om te leren de route te plannen en rust te vinden tijdens een beklimming.

€ 45,- (excl. entree)

 

Stel jouw startdatum voor

Flexibel en persoonlijk

Ben jij op zoek naar persoonlijke aandacht en wil jij liever een privé training of cursus? Ook dit kunnen wij voor je regelen. Neem contact op via het formulier hiernaast, stuur ons een mail of bel ons. Laat ons weten waar je naar op zoek bent: een cursus, training, instructie, informatie over materiaal of wil je gewoon kennis maken met de sport.

Wij zullen je zo volledig mogelijk informeren en samen met jou kijken naar de beste oplossing.

Contact

11 + 4 =

WhatsApp WhatsApp us! +31 6 413 534 08