Training

Onze sportklimtrainingen zijn gericht op alle facetten van het klimmen. Wil jij trainen op techniek, kracht, weerstand of tactiek? Wij helpen je graag verder. Weet je niet waar je op moet trainen om je klimniveau te verhogen, dan gaan wij met jou aan de slag. Wij nodigen je graag uit voor een sportklimanalyse. Daarmee kijken we hoe jij ervoor staat en hoe je het beste verder kunt trainen om zo snel mogelijk resultaat te boeken.

Met sportklimmen maak je gebruik van je gehele lichaam en mentale capaciteiten. Klimmen vraagt focus en zorgt ervoor dat je met niets anders bezig kan zijn. Het vraagt naast de mentale en fysieke inspanningen ook oplossingsgerichtheid, motorische precisie, flexibiliteit van lichaam en geest en bovenal totale focus. Eén beweging of een verkeerde pas kan al zorgen dat je direct (of een paar passen verder in de route) in de problemen komt.

Wij werken in een community, waarin we onze trainingen plannen, informatie delen en samenwerken naar een hoger klimniveau.

Climbing experience

Heb je nog nooit geklommen en wil je met de klimsport kennismaken?

Wij introduceren je graag in het sportklimmen en laten je met veel plezier de mogelijkheden zien.

Onze trainingen

Onze trainingen zijn te volgen op individueel niveau (privélessen) of in groepsverband. De groepstrainingen zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Wanneer je een cursus of een training bij ons volgt, heb je altijd persoonlijk contact met onze coaches en trainers.

Wij plannen de trainingen in overleg met de klimmers. Mocht er een training niet uitkomen, kunnen we kijken of we deze anders kunnen inplannen. Uiteraard gaan wij samen met jou kijken naar de beste oplossing.

Techniektraining

In de techniektraining leggen we de technieken niet alleen uit. We werken naar perfectie, totdat de bewegingen natuurlijk aanvoelen.

Weerstandtraining

Tijdens de weerstandtraining zorgen we ervoor dat je het klimmen langer volhoudt. Zodat je jezelf harder kan pushen en minder snel verzuurt in de zwaardere routes.

Krachttraining

Tijdens de krachttraining gaan wij ervoor zorgen dat je kleinere randjes en de moeilijkere slopers kan vasthouden. Tevens zorgen we voor een betere lichaamsspanning.

Training plannen

Training in Barendrecht
[appointment_form id=”6737″]
Training in Castricum
[appointment_form id=”6751″]

Liever een cursus volgen?

De trainingen bij The Climbing Company worden aangepast aan jouw niveau en vragen om een regelmatige repetitie van de technieken om deze echt helemaal in te slijten. Dit vergt meer betrokkenheid en discipline, zowel van de trainers als de klimmers. Zit jij helemaal vast in je eigen klimroutines en val je na een les gewoon weer terug in je oude gewoonte? Dan is het volgen van een techniektraining de perfecte manier om weer meer variatie in je klimtechniek te ontwikkelen!

Wil je een kleine uitleg over klimtechniek en -tactiek en wil je hier vervolgens zelf mee verder? Dan is wellicht een techniekcursus (van een aantal lessen) het middel om zelf weer aan de slag te kunnen.

WhatsApp WhatsApp us! +31 6 413 534 08